Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

WeerWeetjes

Herfst

Het weer tijdens de herfst kan heel erg verschillen. Soms is er prachtig weer met een lekker zonnetje. Meestal is het regenachtig weer en ook is er regelmatig storm.
Lees meer

Herfstkleuren

Xanthofyllen maakt een gele kleur zichtbaar in de bladeren, carotenoïden een oranje, anthocyanin een rode en de tannines maken een bruine kleur zichtbaar.
Lees meer

Nazomer

De nazomer is de periode waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. Deze periode loopt van begin september tot half november.
Lees meer

Hagel in de zomer!

Wist je dat hagelbuien in de zomer vaker voorkomen dan in de winter?
Lees meer

Feiten over klimaatverandering

Een aantal feiten op een rij die vertellen hoe het gesteld is met de opwarming, zeespiegelstijging en klimaatverandering.
Lees meer

Koudegolf

Veelal spreken we over hittegolven met de meest aantal tropische dagen. Daarentegen zijn koudegolven tijdsperioden met vele dagen strenge vorst. Het is als het ware een uitzonderlijke koude periode die in een bepaald gebied plaatsvindt.
Lees meer

Zonkracht

De hoeveelheid UV-straling in Nederland wordt uitgedrukt met een index die varieert van 0 tot 10, waarbij 0 wordt gebruikt wanneer er geen UV-straling is en 10 bij de maximale hoeveelheid UV-straling.
Lees meer

Hittegolf

Er is sprake van een hittegolf wanneer er minstens vijf zomerse dagen achtereenvolgens zijn, hiervan moeten zeker drie dagen tropisch zijn.
Lees meer

Hooikoorts

Wist je dat niet alleen het seizoen bepaalt hoeveel last je hebt van hooikoorts, maar ook het weer?
Lees meer

Waarom de zomertijd?

De klok gaat een uur vooruit en dat betekent dus een uurtje minder slaap. Echter, de zomer is niet de 'echte tijd', dat is de wintertijd.
Lees meer

Pagina's