Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

WeerWeetjes

De natste plek ter wereld

De natste plek ter wereld... een nek aan nek race
Lees meer

Sneeuwkristallen & Sneeuwvlokken

Wanneer het vriest, kan er sneeuw vallen. Sneeuw bestaat uit sneeuwvlokken die op hun beurt weer uit sneeuwkristallen bestaan. Bij enkele graden onder nul kunnen er mooie sneeuwkristalen ontstaan. Deze sneeuwkristallen kunnen vele leuke vormen aannemen.
Lees meer

Positieve effecten zonlicht

Naast de negatieve effecten bij teveel zonlicht, zijn er ook een aantal positieve effecten van de zon. De mens heeft zonlicht nodig om een goed humeur te hebben. Je hebt meer energie en ook heb je betere zin wanneer buiten het zonnetje schijnt. Vandaar dat er meer mensen minder goed gehumeurd of depressief zijn tijdens korte winterdagen met weinig zonlicht.
Lees meer

Wat zijn de koudste plekken op aarde?

Wanneer het kwik in ons land rond het vriespunt schommelt, komt de definitie winterweer al om de hoek kijken. Voor de echte winterliefhebber onder ons is Nederland nou niet echt “the place to be” als we het hebben over strenge vorst, sneeuw en een dike laag ijs. Maar wat zijn dan wel de koudste plekken op aarde?
Lees meer

Waar komt wind vandaan?

In Nederland waait het bijna altijd. Erg vervelend als we er op de fiets tegen in moeten, maar weer fijn als het gaat om een heerlijk zomerbriesje. In het binnenland is het slechts 5% van de tijd bijna of geheel windstil, aan zee zelfs minder dan 1% van de tijd. We merken allemaal dat het er is, maar wat is wind nou eigenlijk en waar komt het vandaan?
Lees meer

Wat zijn de warmste plekken op aarde?

In Nederland zijn we al aan het puffen en zeuren wanneer het kwik boven de 30 graden uitkomt. Hoor jij hier ook bij? Breng dan zeker geen bezoek aan de volgende landen, want Nederland stelt helemaal niks voor als je het vergelijkt met de top drie heetste plekken op aarde.
Lees meer

Wist je dat verdrinking het grootste gevaar in de woestijn is?

Het zou waarschijnlijk niet als eerste in je opkomen, maar wist je dat verdrinking het grootste gevaar in de woestijn is? In eerste instantie zou je denken dat juist een tekort aan water de meest voorkomende doodsoorzaak is. Logisch, want in de woestijn regent het bijna nooit.
Lees meer

Waar in Nederland zijn de meeste zonuren?

Zoals we weten is Nederland geen tropisch oord waar we vaak van het zonnetje kunnen genieten. Natuurlijk heeft Nederland in vergelijking met de zuidelijke landen in Europa gemiddeld minder zonuren, maar toch doen we het met gemiddeld 1.550 uren zon per jaar helemaal niet zo gek. Wat is dan de plek in Nederland waar we massaal naar toe moeten trekken om zo veel mogelijk zonnestralen op te vangen?
Lees meer